lördag, december 04, 2004

Bloggens Ord – ny religion

Är det inte lite trist att en stor del av alla bloggar delvis handlar om - bloggar? Att diskussioner om bloggars betydelse är intressantare än bloggandet om viktiga ting? Att slagorden om att sanningen och alternativet till traditionella medier finns i bloggarnas framtid ekar ihåligt?
Och att när någon påpekar detta skruvar man oroligt på sig och säger att det inte alls är så att bloggare är journalister. De är nåt annat. Nåt bättre, men samtidigt oansvarigare, ytligare, mer alternativt, närmare sannningen och djupare. Allt på en gång. Det stämmer säkert. På Bloggforum 2004 framstod den närmast religösa, och samtidigt gulligt sympatiska, övertygelsen i all sin prakt. Bloggare har sett ljuset. Cute.

Samtidigt är det högst mänskligt att alla de som lägger ned sin själ (och löjligt antal timmar) på att blogga krampaktigt kämpar för att vidmakthålla illusionen om sin egen betydelse. Det är få bloggare som vill höra att de gör småskojiga fanzines på Nätet som läses av några hundra andra bloggare. Även om det är vad vi gör.

1 kommentarer:

Anonym sa...

"söt, rar, trevlig och en ödmjuk person"

Det stämmer ju. Eller hur :).

mvh

Annica - som bara följde en länk från loggfilen och hamnade här. Trevligt blogg du har. Du som inte har en aning om vad blogg ens är enligt vissa :).

Squash Meetups