tisdag, november 13, 2007

Lost on electricity


Electric Town, Akihabara. Sex kvarter med allt du kan önska, en del du önskar att det bara vore önskningar och en hel del övrigt som bara lämnar en konfunderad. Panasonics 107 tums plasmaskärm, till exempel. Eller möjligtheten att köpa optokabel på 100-metersrulle. Eller ett varuhus med en hel vägg av hörlurar att välja på, alla inkopplade till ljudanläggning så alla 167 går att provlyssna innan man köper. Eller lysrör i 22 färgnyanser. Exakt vad som hamnar i vilken av de tre kategorierna ovan är helt upp till betraktaren.

Iphone är inte släppt i Japan, tyvärr, annars hade det varit en given vinnare för mig.Iphone finns väl än så länge endast för GSM (rätta mig om jag har fel). Å andra sidan innebär dess frånvaro att jag slipper huvudvärken att fundera över om telefonen verkligen skulle fungera i Sverige.

Ipod Touch 8 GB kostar 2100 spänn (2900 på svenska Apple Stores nätbutik) och jag hittade faktiskt inte gårdagens Ipod Classic 160 GB (Apple Store i Ginza) särskilt mycket billigare i Akihabara. Det skilde max hundra spänn. Och då var jag inne i ganska många butiker.
I övrigt gick det alldeles lysande att åka tåg dit och hem. Fördelen är att jag nu förstår vilket väderstreck som är rimlig att åka mot och när man väl är ombord på vagnarna är informationen helt förträfflig. I god tid får man reda på vilken som är nästa station, grafiskt visas var den ligger i förhållande till alla andra stationer på linjen och när man lämnar stationen visas information vilka de tre närmaste stationerna är. Förträffligt, som sagt.

Japan är ett underbart, sinnrikt ordnat, kaos.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Står det verkligen "Free Snop" på skylten på bilden... Det är oeuropeiskt!

Mattsson sa...

duty free snop, i så fall.

Squash Meetups